Integrale Yoga

Wat is het?

Als we in verschillende encyclopedieën het word ‘yoga’ opzoeken, vinden we uiteenlopende betekenissen. Yoga is een leer uit India die zegt hoe je met meditatie, ademhalingsoefeningen en concentratie je lichaam en geest kunt ontspannen. Ook is het datgene wat verbindt of verenigt, zoals de mens met het Hogere, de Bron, God of zijn ware Zelf.

Integrale Yoga combineert lichaamsoefeningen met ademoefeningen en meditatie om de energie in het lichaam goed te laten stromen en zo rustiger in het hoofd te worden en meer in contact te komen met je essentie, met wie je echt bent.

Lichaamsoefeningen doen we, zodat het lichaam soepel, sterker en flexibeler wordt, organen worden gestimuleerd en eventuele blokkades kunnen worden geëlimineerd.

Ademhalingsoefeningen, waardoor er een rustigere en diepere natuurlijke ademhaling ontstaat. Het lichaam krijgt meer zuurstof, zodat lichaamscellen beter kunnen functioneren en je beter kunt ontspannen.

En meditatie om het denken tot rust te brengen, het lichaam op te laden en naar de innerlijke stilte te gaan.

Dit alles bij elkaar zorgt voor het vergroten van het Bewustzijn, het meer ‘in contact’ komen met jeZELF en het zelfverzekerder en meer ontspannen door het leven gaan.

Want, als de mens zichZelf echt kent, hoeven onzekerheden en angsten niet meer te bestaan. Ze zullen nog wel voorkomen, maar we leren er anders mee om te gaan. We identificeren ons er niet meer mee, maar we kijken er simpelweg naar. We komen meer bij de essentie van wie we zijn en daar is alleen maar liefde. We kunnen dus liefdevoller worden naar onszelf en naar anderen door onze menselijke kant te observeren en niet te serieus te nemen.

De lichaamshoudingen die in de Integrale Yoga gedaan worden komen uit de Hatha yoga. Hatha yoga bestaat uit asana’s (houdingen) die enige tijd worden vastgehouden, waarna ze worden nagevoeld. De rustige opbouw van de lessen zorgt voor het werkelijk leren voelen van de sensaties in het lichaam en het tot rust laten komen van het denken.

We leven in een maatschappij waarin we leren dat we altijd moeite moeten doen om resultaten te bereiken. Met yoga doet de ademhaling het werk en kunnen we door ontspanning optimale resultaten bereiken en als het ware sterker, flexibeler, gezonder, jonger en vooral bewuster en liefdevoller door het leven wandelen. Integrale Yoga staat voor mij voor: Zijn met je voeten op aarde en hoofd in de hemel. Om uiteindelijk te ontdekken dat die hemel overal is en je jouw ware potentie kunt leven op deze planeet.

Kom het zelf ervaren, eenmaal op dit pad wordt je leven verrijkt.

Werking

  • Meer rust in het hoofd
  • Meer kracht en flexibiliteit in het lichaam
  • Stimulatie van organen, waardoor de werking verbetert
  • Vergroten van het (lichaams)bewustzijn
  • Meer in contact komen met jezelf
  • Een fijner mens zijn voor jezelf en voor anderen doordat er meer ontspanning in je is

Voor wie?

Integrale yoga is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud, van man tot vrouw, van beginner tot gevorderde. Of je nu sportief bent of niet, yoga kan altijd. Tijdens de lessen gaat het om de eigen ontwikkeling. Er is geen competitie, iedereen mag zijn of haar eigen weg volgen. Het gaat niet om het perfect uitvoeren van de oefeningen. Het gaat om het proces dat wordt doorgemaakt, waardoor je jouw eigen vorderingen gaat zien.

De volwassenen lessen kunnen gevolgd worden vanaf ongeveer 16 jaar. Soms kunnen zelfs jongere mensen meedoen, afhankelijk van de persoon.

Integrale Yoga gaat over het vergroten van het bewustzijn en in contact komen met je ware ZELF

Zie hier een compilatie van een Yogales op het strandje van het Enkhuizerzand.

Zie hier een compilatie van een Integrale Yogales in de studio.

Call Now Button