Sportvasten van Fittergy is een unieke trainingsmethode om je lichaam een ‘switch’ van suiker- naar vetverbranding te laten maken. Door de specifieke combinatie van sporten, sapvasten en het gebruik van bepaalde voedingssupplementen worden je spieren en lever getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker. Het resultaat voel en zie je al binnen 10 dagen. Dit resultaat kun je gemakkelijk vasthouden, mits je blijft sporten/bewegen.

Sportvasten is de kickstart

 naar een gezonde leefstijl!

Hoe ziet een Sportvasten kuur eruit?

Je begint met een intake door een Sportvasten Coach. Tijdens deze intake wordt de hele kuur besproken en je buikomvang, gewicht en eventueel vetpercentage gemeten. De voeding voor tijdens de kuur wordt besproken en daarbij het gebruik van de voedingssupplementen.

Tijdens het afbouwen van de voeding, het sapvasten en het opbouwen sport je dagelijks (cardio) minimaal 20-30 minuten in een bepaalde hartslagzone of met een bepaalde weerstand.

Hierdoor train je de opgeslagen suikers in je cellen weg om je lichaam voor te bereiden op een effectieve vetverbrandingsmodus.

Je meet dmv stripjes in je urine dagelijks of je reeds in de vetverbrandinszone zit. Is dit het geval, kun je de voeding weer gaan opbouwen, eventueel in overleg met je Coach.

Na 10 dagen heb je een evaluatie consult met je Coach. De resultaten worden gemeten en er wordt besproken hoe je de zogenaamde ‘Switch’ kunt vasthouden. Dit gebeurt aan de hand van de ‘Keep the Switch’ richtlijnen.

Je voelt je nu hopelijk energieker, fitter en slanker.

De resultaten van 35.000 Sportvasters:

 • Gemiddeld 2 tot 6 kg gewichtsverlies.
 • Gemiddeld 3 tot 7 cm minder buikomvang.
 • Het verloren gewicht bestaat volledig uit vet.
 • Fitter en energieker gevoel.
 • Significante verbetering van de sportprestaties.
 • Extra spiermassa tijdens het Keep The Switch natraject

Sportvasten en Spinning

Van 16 t/m 25 januari kun jij meedoen met het eerste speciale Sportvasten traject in de spinning studio van Spinnrz

Wat je krijgt tijdens deze 10 dagen:

 • Sportvasten pakket met supplementen (waaronder het metabolic switch poeder wat je dagelijks drinkt, vitamines, mineralen, vetzuren en urinestrips).
 • Sportvasten boek met uitleg.
 • Sportvasten protocol aangepast aan jouw lichaam.
 • Twee individuele consulten van de Sportvasten coach/diëtist vooraf en achteraf aan de kuur.
 • Gedurende 10 dagen de mogelijkheid om je Sportvasten coach te mailen/bellen/appen bij vragen.
 • Meten en wegen voor en na het Sportvasten.
 • FTP test om het wattage te bepalen tijdens het fietsen en om zo in je meest effectieve zone te trainen.
 • 10 dagen dagelijks spinningles in de vroege ochtend onder begeleiding (je mag ook op een ander tijdstip zelf komen fietsen als de vroege ochtend niet lukt).
 • Keep The Switch magazine
 • Keep The Switch sample (voor na de kuur)
 • Als je nog geen lid bent van Spinnrz kun je voor de Sportvasten kuur 3 lessen volgen voor maar €12,50 ter kennismaking.

Als je aan één van de eerste edities van

Sportvasten bij Spinnrz meedoet betaal je voor

al het bovenstaande nu: € 295,00 

De eerstvolgende Sportvasten groep start op maandag 28 juni. Voor inschrijven of meer informatie mail naar: info@elementsyoga.nl of info@spinnrz.nl.

Spinnrz is een nieuwe Spinningstudio in Enkhuizen, geopend in oktober 2020. Gert-Jan Tool is de eigenaar en begeleidt de spinninglessen, ook tijdens het Sportvasten programma.

Je kunt hier op de website meer informatie vinden en ook eventueel meteen een proefles volgen. Er is nu een aanbieding waarbij je 3 proeflessen kunt volgen voor maar €12,50.

Je kunt op diverse manieren meedoen aan een Sportvasten kuur.

 1. Een groepstraject in combinatie met spinninglessen en extra sportcoaching (zie hiernaast).
 2. Een individueel traject in combinatie met spinninglessen en sportcoaching.
 3. Een individueel traject waarbij je alleen de voedingscoaching krijgt en zelf 20-30 minuten in een bepaalde hartslagzone gaat trainen. De prijs voor deze optie is: € 249,00

Arenda is Sportvasten Coach sinds 2010 en heeft inmiddels meer dan 70 mensen begeleid met Sportvasten.

Zelf heeft ze de kuur ook ondergaan om te ervaren hoe dat is, voordat ze als Sportvasten Coach aan de slag ging.

Hierbij haar eigen ervaring:

“Ik vond het erg interessant de kuur zelf te doen. Ik had nog nooit een dag niet gegeten, dus het was een leuke uitdaging. Wat ik fijn vond was het duidelijke protocol en uiteraard iemand die ik kon bellen als ik tijdens de kuur vragen had. Ik had mezelf goed voorbereid en daardoor was het eigenlijk ontzettend goed te doen. De zogenaamde ‘switch’ kwam bij mij na de tweede vastendag. Ik voelde het bij wijze van spreken aankomen. Die avond had ik een versnelde hartslag en het leek alsof ik wat verhoging had. Maar ik voelde me nog wel goed. Tijdens het TV kijken had ik het toen even moeilijk, want zag alleen maar reclame over eten en kookprogramma’s en kon werkelijk alles wel opeten als het had gekund. Maar ik ben gaan googelen naar hoeveel mensen op aarde altijd honger lijden. Dat zijn er een kleine miljard. Dat relativeerde en ik dacht; “ik moet het nog wel een dagje kunnen volhouden”. De volgende ochtend was de ‘switch’ er erg duidelijk en ben ik weer gaan opbouwen in overleg met Remco Verkaik, de eigenaar van Fittergy waar Sportvasten onder valt. Ik voelde me ook wat zwakjes en was 4 kg afgevallen (wat bij mij niet echt nodig was). Die dag erna had ik erg veel energie en ik merkte dat ik helemaal geen suikerbehoefte meer had. Tevens voelde ik me gereinigd vanbinnen en mijn huid straalde. Wat opviel was dat mijn knieën geen pijn meer deden tijdens het hardlopen, wat ik daarvoor wel had na meestal 25 minuten. Een ontstekingsremmend effect dus!

Een aantal maanden later heb ik de 3-daagse minikuur gedaan en die verliep ook prima. Een mooie manier om het lichaam te resetten. Ik kan het veel mensen aanbevelen te doen!

Het is voor mij dan ook erg leuk om anderen te helpen dit ook te ervaren. En ik kan mensen na de kuur eventueel verder begeleiden hun bereikte doelen te behouden en te verbeteren vanuit mijn werk als orthomoleculair diëtist en sport- en yogadocent.”

Achtergrond Sportvasten

Wetenschappers benoemen al decennialang dat de mens vanuit de oertijd eigenlijk gemaakt is om continu te switchen tussen voedseloverschot en suikerverbranding en tussen voedselschaarste en vetverbranding. Daarbij wordt steeds duidelijker dat een kortdurend, zeer sterk calorietekort (vasten) gecombineerd met sporten een zeer gunstige uitwerking heeft op:

 • Fitheid
 • Duurconditie
 • Lichaamsgewicht
 • Cholesterol
 • Vetpercentage
 • Bloeddruk
 • Risico op diabetes

Tevens treedt door deze combinatie van vasten en sporten geen verlies op van spiermassa. Door het ontbreken van de perioden van voedselschaarste in de westerse levensstijl, staat men continu in de suikerverbranding. Hierdoor ontwikkelt men allerlei ongemakken en klachten waaronder overgewicht, minder energie en algemene fitheid, continu trek hebben in zoet en een hoger risico op ziekten.

Uniek en wetenschappelijk bewezen

Het Fittergy Sportvasten programma is ontwikkeld op basis van bovenstaand principe. Het is een uniek en wetenschappelijk bewezen lifestylemethode waarmee doelen als afslanken, meer energie en betere sport- prestaties binnen 10 dagen worden bereikt. In deze lifestylemethode komen elementen vanuit training, voeding en suppletie samen waarmee er een zeer snelle en sterke verandering in de stofwisseling en in het lichaam tot stand komt. Je lichaam wordt binnen 10 dagen geswitcht (gereset) van suikerverbranding naar een zo volledig mogelijke vetverbranding op lever-, spier- en hersenniveau.

Tijdens vasten kunnen er tekorten ontstaan, wordt er spiermassa afgebroken en treedt energiegebrek op. Ondersteuning met suppletie is essentieel om deze ongewenste effecten van vasten te remmen en de gewenste effecten, zoals de overschakeling van suiker- naar vetverbranding, te stimuleren. Daarom krijg je een speciaal Sportvasten pakket met vitamines, mineralen, vetzuren een Metabolic Switch poeder om je te ondersteunen tijdens de kuur.

Mail voor meer informatie of het maken van een afspraak

Het is uiteraard ook mogelijk direct contact op te nemen door te bellen naar 06-50406599 of te mailen naar info@elementsyoga.nl

Call Now Button