Algemene voorwaarden Retreats 2024

Artikel 1.0 Algemeen

Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van elke overeenkomst tussen Elements Yoga & Retreats en de klant/cliënt/opdrachtgever inzake retraites (van 1 tot 7 dagen) en evenementen.

Artikel 2.0 Inschrijving/aanmelding

Inschrijven of aanmelden voor retraites geschiedt via de website.

Er dient een inschrijfformulier te worden ingevuld via de website. Hier kun je kiezen voor een aanbetaling of het totaalbedrag in één keer voldoen. Na betaling staat de deelnemer aangemeld en krijgt een bevestiging per email. 

Retraites bieden op dit moment plaats aan 7 tot 17 deelnemers per retraite, afhankelijk van de grootte van de accommodatie.

Artikel 3.0 Verhindering

Indien je op het laatste moment verhinderd bent om mee te gaan, kun je je beroepen op een annuleringsverzekering die je zelf kunt afsluiten bij inschrijving. In bijzondere gevallen (zie daarvoor de voorwaarden van je annuleringsverzekering) krijg je dan je geld terug. . 

Als deelnemers besluiten om zich terug te trekken om wat voor reden dan ook, dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten:

  • Meer dan zes maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 95% van de deelnamekosten.
  • Tussen zes en vier maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 75% van deelnamekosten.
  • Tussen vier en twee maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 50% van deelnamekosten.
  • Tussen twee maanden en één maand voor aanvang van het programma: terugbetaling van 25% van deelnamekosten.
  • Tussen één maanden en twee weken voor aanvang van het programma: terugbetaling van 10% van deelnamekosten.
  • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: er worden geen deelnamekosten terugbetaald. Overdragen naar een ander persoon is dan wel mogelijk.

Indien de yogadocent en/of organisatie zelf verhinderd is door ziekte of persoonlijke omstandigheden en niet op tijd vervanging kan regelen, kan de retraite vanuit Elements Yoga verplaatst worden naar een andere datum. Ook bij te weinig deelnemers kan dit het geval zijn.

Indien je dan niet mee kunt, kun je het betaalde bedrag teruggestort krijgen. Maar we streven uiteraard altijd naar het door laten gaan van een retraite.

Artikel 4.0 Tarieven

Voor retraites gelden verschillende tarieven, afhankelijk van de locatie en duur van een retraite. 

De betaling gaat via de website, het liefst met Ideal.

Overboeken per bank na ontvangst van een factuur kan ook naar:

NL21 RABO 0127 9717 77 tnv Elements Yoga.

Artikel 5.0 Aansprakelijkheid

Voor retraites geldt dat deelnemen geheel geschiedt op eigen risico van de deelnemer. Elements Yoga, dan wel de docenten, kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade en/of letsel van de deelnemer en of spullen van de deelnemer. 

Artikel 6.0 Privacyreglement

Uw privacy wordt gerespecteerd door Elements Yoga. Uw persoonsgegevens worden nooit zonder uw toestemming met derden gedeeld.