GO-FIT IN MAART 2022!

De lente is in aantocht! Een mooie tijd om te straten met het GO-FIT leefstijl programma.

De hele maand lang werken we samen met jou aan je gezondheid en weerstand, waardoor je je lekkerder in je vel gaat voelen, een betere conditie krijgt, overtollige vetreserves gaat verbranden en je immuunsysteem gaat versterken. Een waardevolle investering voor nu en voor de lange termijn.

Tijdens dit 4-weekse GO-FIT programma zullen we ons gaan focussen op verschillende onderdelen die met een gezonde leefstijl te maken hebben. Zo pakken we aspecten van een gezonde leefstijl stap voor stap aan, zodat je die straks gemakkelijk kunt integreren in jouw eigen leefstijl en je zo de meest fitte en gezonde versie van jezelf kunt worden.

De onderdelen waar we tijdens dit programma mee werken zijn; bewegen, sporten (spinning), voeding, intermittent fasting, ontspanning, ademhaling en koude training.

Je kunt kiezen voor een basis programma met voedingsadvies en training (spinning) en je kunt het indien gewenst aanvullen met Yoga en een Adem & Koude training.

Ga jij met ons mee op een gezonde, fitte en ontspannen wijze de winter in?

GO-FIT in maart!

Van 1 t/m 31 maart kun jij dit programma volgen, gegeven door Spinnrz & Elements

Wat je krijgt tijdens dit programma:

 • Een maand lang 3x per week spinning op dagen en tijden die jou uitkomen.
 • Een handleiding met voedingsadviezen voor de hele maand.
 • Een groepsbijeenkomst over voeding en leefstijl
 • FTP test om het wattage te bepalen tijdens het fietsen en om zo in je meest effectieve zone te trainen.
 • Meten en wegen voor en na het programma.

.

Optioneel extra bij te boeken:

 • Een uitgebreide Yogales met meditatie tijdens deze maand (€15,00).
 • Een adem en koude training tijdens deze maand (€75,00 incl. lunch).
 • Als je nog geen lid bent van Spinnrz kun je vooraf aan het programma 3 lessen volgen voor maar €12,50 ter kennismaking.

Voor het basis programma met voeding & beweging betaal je nu maar €149,00 voor de hele maand! 

We starten met een groepsbijeenkomst (datum wordt nog bekend gemaakt) waar alles uitgelegd wordt over de voeding en het trainen, zodat je op 1 maart meteen kunt starten met je ‘nieuwe’ leefstijl!

Je boekt in eerste instantie het basisprogramma en je kunt daarna aangeven wat je er eventueel nog extra bij wilt boeken.

Over Gert-Jan

Spinnrz is een Spinningstudio in Enkhuizen, geopend in oktober 2020. Gert-Jan Tool (de eigenaar van SpinnrZ) is “Oud” wielrenner, Wielrentrainer KNWU, SportVasten coach en adem en koude trainer.

Hij geeft al vele jaren training aan startende en ervaren wielrenners, hierbij komen alle facetten van de wielersport aan bod, van bochten rijden tot rijden in een waaier, van klimmen tot een eindsprint en alles daartussen.
Er wordt gereden in verschillende groepen, iedereen rijdt mee bij zijn eigen niveaugroep.

Sinds enige jaren geeft Gert Jan ook indoor Spinning op Wattage, iedereen krijgt een FTP (Wattage) test en rijdt in de groep op zijn eigen (power) percentage.
Het is een unieke combinatie van trainen op je wattage, het is een hele slimme efficiënte manier van trainen. Je kracht, conditie en weerstand verbeteren veel sneller dan de traditionele manier van trainen

Over Arenda

Arenda geeft sinds 10 jaar Yogalessen vanuit ‘Elements Yoga, Health & Retreats’, gevestigd in Enkhuizen.
Hiervoor is ze bijna 10 jaar werkzaam geweest als fitness- en groepslesinstructrice bij een grote Sports & Health club, waar ze ook jarenlang haar eigen diëtistenpraktijk had.

Arenda is daarnaast diëtist (HBO Voeding & Diëtetiek) sinds 2006 en heeft dit aangevuld met de 3-jarige opleiding Orthomoleculaire geneeskunde en Psycho Neuro Immunologie. Tevens is ze Sportvasten Coach en heeft inmiddels meer dan 90 mensen begeleid met Sportvasten.

Vanuit haar 20 jaar ervaring in de sport-, Yoga- en gezondheidsbranche werk ze graag met mensen, individueel en in groepsverband, om ze te inspireren en te helpen gezond, fit en in balans te zijn. Dat doe ze als Yogadocent, waarbij kracht en flexibiliteit van lichaam en geest een grote rol spelen. En ook als diëtist, waarbij pure en onbewerkte voeding de basis is en ze op een gemakkelijke manier ieder die wil kennis kan laten maken met een smaakvolle en gezonde manier van eten die je op de lange termijn kunt volhouden en waarmee je fysiek en mentaal lekker in je vel kunt zitten.

De pijlers van het GO-FIT programma

 1. Fat burn spinning
 2. Voeding
 3. Ademhaling
 4. Ontspanning
 5. Koude training

Fat burn spinning

Drie keer per week train je op een voor jou persoonlijk afgestemde Fat-Burn workout, deze workout duurt tussen 30 en 40 minuten.
De trainingen zijn in de ochtend, middag of avond.
Je rijdt tijdens deze workout een bepaald percentage van je FTP (wattage).
We trainen een speciale combinatie van zowel cardio-en power-zone.
De Fat-Burn spinning is een geheel andere workout dan de “reguliere” spinning, deze workout is speciaal aangepast om je lichaam heel snel in de vetverbranding modus te krijgen en te houden. Deze training is geschikt voor ieder niveau en voor jong en oud en heel goed vol te houden.

Wanneer je besluit om met de Go Fit training gaat beginnen nemen we een persoonlijke wattage test (FTP) bij je af. Je traint vervolgens in bepaalde zones van jouw persoonlijke FTP (wattage), hierdoor ga je optimaal en efficiënt trainen. Door deze speciale manier van trainen kom je heel snel in de vetverbranding modus. We houden je persoonlijke vorderingen bij in ons systeem.

Voeding

Tijdens dit programma focussen we op voeding die het lichaam echt ‘voedt’, zodat de lichaamscellen en onze stofwisseling optimaal werken, we ontstekingen tegengaan, de darmen goed laten functioneren en we efficiënter energie kunnen vrijmaken uit de vetcellen en dus optimaler vet kunnen verbranden. Kwaliteit van voeding is belangrijk, maar uiteraard mag gezonde voeding ook vooral lekker zijn.

Tijdens deze vier weken Go-Fit training kun je eventueel ook gebruik maken van een aantal essentiële hoogwaardige kwaliteits voeding-supplementen (voor de actieve en sportieve leefstijl)

Ademhaling

Veel mensen zitten veel te hoog in de ademhaling… dit noemen we ook wel een ‘stress ademhaling’. Er wordt dan niet efficiënt geademd.
Vooral met flinke inspanningen zoals sporten maar ook drukte met werk (dis-stress) zal je gaan merken dat de juiste ademhaling je heel veel voordelen gaat opleveren.

Als je iets meer aandacht voor je ademhaling zou nemen en je past ademhalingstechnieken toe dan kost inspanning veel minder energie en gebruik je meer kracht vanuit je hele lichaam. Door het op de juiste manier toepassen van je ademhaling breng je namelijk (meer) zuurstof naar je systeem.
Je gaat van een ‘luie’ bloedsomloop naar een ‘actieve’ bloedsomloop.
Je zult echt versteld staan wat een juiste ademhaling voor jou kan betekenen!

Ontspanning

Het woord zegt het al; ‘ont-spanning’ is als het ware het tegenovergestelde van spanning. Spanning kun je ervaren op fysiek en mentaal niveau. Fysiek kun je het ervaren doordat spieren gespannen zijn en als het ware ‘vast’ zitten of er kan spanning voelbaar zijn als onrust, druk of blokkades. Fysieke spanning komt vaak voort uit een overbelasting van het mentale (angst, je druk maken, mentale overbelasting, veel gedachten hebben) of vastgezette emoties (emoties die niet worden geuit of verwerkt). Maar fysieke spanning kan ook komen door overbelasting van het lichaam (overmatig sporten of zwaar werk doen).

Door het lichaam bewust te ontspannen, kan de energie beter stromen, blokkades oplossen en spanning kan letterlijk en figuurlijk uit het lichaam zakken. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en algeheel welbevinden, omdat stresshormonen omlaaggaan en je meer balans voelt in jezelf.

Een diepe ontspanning kun je bijvoorbeeld ervaren door een massage of door ademoefeningen, Yoga-, en/of meditatie.
Yoga combineert fysieke inspanning met diepe ontspanning en meditatie en helpt zo om het lichaam soepel en sterk te houden en daarnaast de geest flexibel, veerkrachtig en rustig te laten zijn.

Koude training

Door de workshop ‘ademhalingstechnieken’ heb je de totale controle over je ademhaling en ga je vervolgens plaatsnemen in een ijsbad… Dat wordt rustig opgebouwd en goed begeleidt.
Je zult ervaren dat je door ademhalingstechnieken en super-focus de kou (bijna) niet gaat voelen.
Het is wellicht een out of je comfort zone training… maar echt heel gaaf om te doen! Je zult na de eerste keer ervaren dat je je vol leven voelt en waarschijnlijk dit nóg een keer wilt doen…

Door deze training activeer en bouw je bruin vet op. Bruin vet bevindt zich vooral rondom de organen in het bovenlichaam en dienen als bescherming voor die organen.
Bruin vet zorgt daarnaast voor een verhoogd metabolisme (stofwisseling) en wordt aangemaakt wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan kou. De mitochondriën (verbrandings-fabriekjes) in het bruine vet verbruiken vetzuren en glucose zodat er veel calorieën verbrand worden (ook wit vet wordt hierbij aangesproken). Met andere woorden; de stofwisseling wordt versneld en je kunt er dus ook nog eens lichaamsgewicht mee verliezen.

Bruin vet:

 • Zorgt voor (non-shivering) thermogenese (warmteproductie)
 • Productie van T3 (actief schildklierhormoon)
 • Verantwoordelijk voor groot deel van het totale energieverbruik
 • Beschermt tegen overgewicht
 • Beschermt tegen insulineresistentie
 • Houdt de energiebalans van het lichaam stabiel
 • Kan voor verlaging van het ‘slechte’ cholesterol zorgen

Stuur een bericht als je vragen hebt

Het is uiteraard ook mogelijk direct contact op te nemen door te bellen naar 06-50406599 (Arenda), 06-33616105 (Gert-Jan) of te mailen naar info@elementsyoga.nl of info@spinnrz.nl

Call Now Button